3d scannen beeldentuin
mariette teugels de lopers geoscan
mariette teugels 3d geoscan
3D scan beeld
3D scan beeld
3D scan beeld
3D scan beeld

soort opdracht: 3D scan-to-print

          Mariette Teugels is een portrettiste die atelier houdt op het hof “Cellekens” in het centrum van Mechelen. De bedoeling was om het originele werk te verkleinen en laten printen in verschillende materialen.

Scanproces

Wij hebben verschillende beelden uit de beeldentuin en in het atelier mogen inscannen. We gebruikten hierbij fotogrammetrische reconstructies, witlicht scans met de rangevision scanner, en de nabewerking werd gedaan in Geomagic & Zbrush.

Scannen van een configuratie van beelden

Voor enkele beelden was van belang dat ook de volledige originele configuratie van meerdere beelden behouden bleef. Dit hebben wij opgelost door losse gedetailleerde scans van de individuele beelden te maken, en minder gedetailleerde scans van de volledige configuratie. Gedetailleerd genoeg om de beelden op te registreren op de juist plaats, grootte en houding (zie afbeelding 1 en 2 van de slider).

De subjecten

De originele te-scannen beelden varieerden van klein (een kop van 30cm), tot een torso, tot life size 1.80m bronzen beelden.

Resultaat

Er zijn enkele digitale versies verkleind en direct geprint in brons. De resultaten van de digitale bestanden ziet u boven in de slider.