Contact info

Is het bestand te groot voor het contactformulier?  Email ons direct op info@geoscan.nl, en gebruik eventueel www.wetransfer.com voor het verzenden van grote bestanden.

VRAAG & ANTWOORD:

Hoe kunnen we een goede offerte maken?

Dit kan zeer goed door middel van afbeeldingen van het object, plus de maten en eventueel het materiaal of gewicht te geven. Hieruit kunnen wij goed bepalen welke scantechniek het beste geschikt is, en welke scan strategie genomen moet worden.

Zodoende kunnen we een prijs geven voor het project.

Welke bestandstypen kunnen er geleverd worden?

Eigenlijk alles.

Wij leveren alle soorten meshes en pointclouds: STL, OBJ, PLY, WRL, of ASC en TXT.

Voor automatische generatie van solid bestanden (1:1 aan de scandata, mesh omgezet naar solid): IGES, STEP formaat.

Voor CAD bestanden na reverse engineering: native Solidworks, native inventor, IGES en STEP, parasolid, DXF. Meer soorten op aanvraag.

Met welke precisie wordt er gescand?

Dat ligt in feite aan de grootte van het object.

Voor microscannen (kleine objecten tot enkele centimeters) ligt de precisie 15-20 mikron.

Voor precisiescannen (objecten tot enkele tientallen centimetes) zoals beeldjes of onderdelen ligt de precisie op 40-50 mikron, en resolutie (gemiddelde onderlinge puntafstand) op +/- 60 mikron.

Voor het inscannen van grote objecten (1m en groter) zoals motor of autoframes of volledige auto’s geld tevens een volumetrische precisie. Hier is de precisie per punt 0,1mm en volumetrische precisie onder de 0.2mm/m. Resolutie is hier <0.1mm (dit betekent zeer veel detail en scherpe randen en duidelijk zichtbare gaten).

 

 

Hoe lang duurt het scannen en wanneer is het resultaat klaar?

Dit is afhankelijk van de opdracht (alleen 3D scannen, of ook meer zoals reverse engineering). Maar ook van de grootte van het object, en de complexiteit en de gewenste precisie. Dit verschilt enorm per opdracht, neem daarom contact met ons op hierover.

Ter geleide, een onderdeel van een machine kan bijvoorbeeld in 1 werkdag gescand worden, en, als de geometrie niet te complex is, kan het onderdeel in 3-4 werkdagen (handmatig) worden omgezet naar CAD tekening. 

Voor de meeste (ok complexe) objecten, geldt een omzettijd van ongeveer 2 weken na aflevering (sneller in overleg).

Een auto omzetten naar CAD is ook mogelijk, hier is meestal een volle dag scannen, plus 2 volle werkdagen preparatie van een goede mesh noodzakelijk. Het maken van een CAD model is dan een kwestie van 10 dagen -20 dagen afhankelijk van hoe efficient er te werken is, en hoe complex de auto is.

 

Scannen jullie ook op lokatie?

Ja wij scannen ook op lokatie (zie onze projecten gallerij). Hiervoor worden wel voorrijkosten in rekening gebracht.

De meeste objecten zijn goed te versturen via PostNL. U kunt ze opsturen naar: GEOSCAN, popovstraat 4, 8013RK, Zwolle.

Voor niet-verzendbare objecten, zoals grote collecties, of grote objecten (auto’s, beelden, grote zware onderdelen of machines), neem contact met ons op.

Welke betalingsvoorwaarden stellen jullie?

Standaard hanteren wij 14 dagen na levering van het bestand. Uitsluitend in overleg zijn er afwijkende voorwaarden mogelijk.

Contact formulier