òNZE KUNSTEN

Witlicht, blauwlicht, fotogrammetrie, laserscan, ieder object en project kent zijn eigen optimale manier van digitaliseren. Daar blijft het vaak niet bij, er zijn na het 3D scannen, nog veelal diverse nabewerkingstechnieken nodig om het gewenste resultaat te behalen. Zoals reverse engineering, modelleren, sculpten, print preparatie. 

Neem contact met ons op wat de mogelijkheden van uw object zijn bij GEOSCAN.

3d scan service

3D scannen voor klein en grote objecten

Ringen, Gereedschap, Onderdelen, Bustes, Beelden, Voertuigen, etc. We hebben veel technieken in huis hiervoor, zoals blauwlicht, fotogrammetrie, en (hand) laserscanners. De maximaal haalbare precisie verschilt per methode. Dus een combinatie van de precisie eis van de klant samen met hoe de data gebruikt wordt bepaald hoe het gescand wordt en waarmee. Soms wordt er een combinatie van technieken gebruikt.

 

We scannen ook op lokatie

Voorbeeld rechts is een beeldentuin in Mechelen. Zowel de volledige beelden als de orientatie gezamenlijk zijn ingescand door ons.

3d scannen beeldentuin

Ook grotere beelden kunnen scherp ingescand worden

Er zijn veel mogelijkheden met scannen, o.a: Reproductie, 3D printing, 3D cnc frezen, bronzen beeld maken.

 

Reverse Engineering: 3D scans om naar CAD DATA

Reverse engineering voor inspectie, redesign, prototyping, en productie van mallen of prototypes. Handig als je bestaande objecten in CAD (Solidworks/Inventor/Catia) wilt hebben om aanpassingen te kunnen doen. 

Microscanning

Scannen van objecten tot ongeveer 0,5cm3. Zo scherp dat ze vergroot kunnen worden en geproduceerd, zoals deze ring bijvoorbeeld. Ook kunnen wij onderdelen klein inscannen. We gebruiken hier een hoge resolutie blauwlicht scanner voor. Vervolgens kunnen de onderdelen omgezet worden naar CAD bestand en zijn ze geschikt als middel om te inspecteren of om te produceren.

 

Ook kleine objecten zijn geschikt om in CAD te tekenen, en om inspecties mee uit te voeren

Een voorbeeld hiervan is dit gehoorapparaat. Maar er zijn meer mogelijkheden.

3d scanservice GEOSCAN

3D metrologie: Grote objecten maatvast inscannen en (deels) omzetten naar CAD

Met een volumetrische precisie van 0.2mm/m, kunnen wij grotere objecten met een laserscanner scherp inscannen. Wanneer een echte 3D meting nodig is, is een dergelijke techniek gewenst.  We scannen hiermee o.a. werktuigen, auto’s, objecten vanaf 1m, machines, (turbine)motoren en mallen. Links weergegeven is een ligbad mal (zie tevens in de gallerij).

 

Series onderdelen of objecten inscannen

Voor subjecten die veel onderdelen hebben of een reeks (kunst)objecten zijn er staffelprijzen om het in te scannen. Dit kan handig zijn als een volledig CAD model wilt van een ingewikkeld samengesteld object, of het is nodig om een serie objecten in te scannen, zoals de afbeelding rechts illustreert.

figurines rangevision 3d scanner

Renders van CAD en Scan Data

Een render is een fotorealistische weergave van een 3D model met behulp van professionele software. Wij leveren vaak bij scans een rendere omdat die goed weergeeft hoe het model er werkelijk uitziet. Ook kunnen wij dit aan u leveren op aanvraag.

 

Er zijn meer mogelijkheden met 3D scannen dan u denkt

Vraag het ons, bel 088-4367226 (088-GEOSCAN)

Neem contact met ons op  voor een gedetaileerde offerte, of kijk eens in de gallerij voor voorbeeldprojecten.