E: info@geoscan.nl T: +31 (0)88-4367226 /(088-GEOSCAN)
Romeins-balsarium-met-badhuisscene-2de-of-3de-eeuw-na-Chr-ADC
Romeins Balsamarium (Zalfpot) uit archeologische opgraving in Tiel
3D Scan van Romeins Balsamarium uit archeologische opgraving in Tiel 3D Scan - Het ADC heeft contact met ons opgenomen vlak voor de nationale bekendmaking van de vondst uit Tiel van een romeins balsamarium, oftewel een zalfpot, uit de 2e of 3e eeuw na Christus. Het is gescand op ons kantoor, en momenteel te zien op..
fotogrammetrie orthografische projectie
Fotogrammetrie: Hoge resolutie TIFF Orthografische afbeelding van organische tegel
Hoge resolutie TIFF Orthografische afbeelding van organische tegel Fotogrammetrie - Een klant van ons wilde enkele originele tegelsets produceren – met behulp van een aantal originele tegels met fossielen (zie een hoek van de tegel bovenaan dit artikel), gingen wij aan de slag om deze in ultra-hoge resolutie perfect recht vast te leggen. Dit is doenbaar..
pointcloud auto
3D Laserscannen van een Auto
3D Laserscannen van een Auto   3D Scan - Een klant van ons wilde de maten gebruiken bij projectplanning van het modificeren van een auto. Hiervoor is een FARO X330 ingezet om de auto in te scannen. De klant heeft de pointcloud in gebruik genomen om verder mee te werken in Rhino (een uitgerekte 360 foto..
HTC VIVE Vr headset scanaanvraag
3D scannen van HTC VIVE VR-Headset onderdelen
3D Scan van HTC VIVE VR-Headset onderdelen 3D scan van de een onderdeel uit de HTC VIVE   3D Scan - Een klant van ons wilde enkele onderdelen van de vr-headset van de HTC VIVE scherp en op maat gescand hebben. Wij hebben dit uitgevoerd voor ieder onderdeel tot een precisie van +/- 100-150 mikron. Resultaat..
3d scan plus reverse engineering bril
3D Scan en Reverse Engineering naar Solidworks: Brilmontuur
3D Scan en Reverse Engineering naar Solidworks: Brilmontuur   3D Scan & Reverse Engineering - Deze bril is ingescand voor evaluatie van modelleren en 3D printtechniek voor een klant. De bril had beweegbare zachte poten, wat een uitdaging vormt om een subject goed in te scannen. Immers verbuigt deze ligt als de bril op een..
makro 3D scan _ bot
Makro scan: Eendenpoot prothese
3D Makro Scan van een eendenpoot prothese     3D Scan - Voor een schoolproject heeft GEOSCAN bijgaande eendenpoot-prothese gescand, die vervolgens werd geprint.         Relateerde Projecten Romeins Balsamarium (Zalfpot) uit archeologische opgraving in TielFotogrammetrie: Hoge resolutie TIFF Orthografische afbeelding van organische tegel3D Laserscannen van een Auto
Motor Onderdeel 3D printen
3D Scan & Productie Van Exclusief Dakar Motor Onderdeel
3D Scan & Productie Van Exclusief Dakar Motor Onderdeel Motor Onderdeel 3D printen   3D Scan & 3D Printen - Dit specifieke en unieke onderdeel is een dubbellaags carbon bak voor een KTM 950-r uit de Dakar rally, periode 2003/2004. Deze werd het GEOSCAN kantoor ingebracht door een klant en het is een correct 1:1 kopie geworden..
kunst Galerij Henriette Teugels
3D Scannen van Bronzen Beeldentuin van Mariette Teugels in Mechelen, België

GEOSCAN had opdracht gekregen de beelden van kunstenares Mariette Teugels, in Mechelen, België te digitaliseren middels 3D scannen. In totaal 15 beelden variërend van een Zwaan tot een compositie van meerdere levensgrote beelden.

3D scan Keizer Vespasianus Hoog Romeinse tijd GEOSCAN
3D SCAN & PRINT: Originele Keizer Vespasianus Kop
3D SCAN & PRINT: Originele Keizer Vespasianus Kop   Archeologie/ Heritage - Voor een cadeau-gift werd GEOSCAN benaderd door ADC Archeoprojecten een beeld in te scannen en te produceren. Het beeld in kwestie was een kop van keizer Vespasianus, gevonden tijdens het uitbaggeren van de rivier de Vecht. De kop is een middeleeuwse reconstructie van een..
Klei pop - 3D scan - tbv 3D printing
3D scan, modelleer, ontwerp en print: Stop Motion project – Xplosief, Zwolle
3D Scan, Modelleer, Ontwerp en Print: Stop Motion project - Xplosief, Zwolle   Kunst/Theater/Video - Voor het bedrijf Xplosief (www.xplosief.nl) in Zwolle, werd GEOSCAN gevraagd om enkele handgekleide stop motion pop en handen te digitaliseren. Vervolgens moesten er nieuwe emoties gemodelleerd worden (o.a. lach, bang, extra brede lach, en meer)  en verschillende handstanden. Enkele tekeningen..
Emmy award 3D scan - GEOSCAN
3D Scan en Reverse Engineering: Origineel Emmy Award
3D Scan en Reverse Engineering: Origineel Emmy Award   Trofee/Awards - Deze Emmy is door GEOSCAN met zorg gescand en opnieuw gemodelleerd op basis van de scandata (reverse engineering). Het resultaat mag er zijn en wordt gebruikt om een nieuw exemplaar te printen. Kijk eens naar de tekst op de voet van de Emmy in..
3D scan en print honden prothese
3D scannen en productie: Prothese 3D scan en print
hond-prothese 3D print na reverse engineering en modelleren van het geheel 3D scannen en productie: Prothese 3D scan en print   Diergeneeskunde - Voor een schoolproject had een studente contact met GEOSCAN opgenomen, met de vraag of wij konden assisteren bij het scannen en produceren. Het ging om het inscannen van een afgemeten gipsvorm van..
3D scans kickstarter project
3D Digitaliseren, Modelleren en Printklaar maken van Unieke Schaakstukken voor Kickstarter Project

3D Digitaliseren, Modelleren en Printklaar maken van Unieke Schaakstukken voor Kickstarter Project   Kunst / Startup –  Door kunstenaar Felix Albers, werd GEOSCAN benaderd om zijn kunstwerken te digitaliseren. Felix had enkele unieke schaakstukken ontworpen en wilde hiermee een uniek schaakspel creeeren, en een kickstarter hiervoor opstarten. Het doel was om de handgemaakte (klei) schaakstukken, te..

3D scan - GEOSCAN - gebouw relief
3D SCAN: Relief Schloß Oberstein, Idar Oberstein, Duitsland

3D scan van een relief op het gebouw van Schloß Oberstein, Idar Oberstein, Duitsland. Het relief bevind zich op een moeilijk te bereiken plaats maar is zeer goed in 3D te reconstrueren met kleur overlay.

3D Scan Soldaat - Nijmegen - GEOSCAN
3D SCAN: Spaanse Soldaat uit Archeologisch Gemeente Depot Nijmegen
3D SCANNEN VAN ARCHEOLOGISCH VONDST: SPAANSE SOLDAAT IN NIJMEGEN Archeologie - De gemeente Nijmegen, en haar archeologisch depot, hadden een stuk in het depot liggen dat vrij uniek is. Het stuk is een spaanse soldaat gevonden in omgeving Nijmegen. Ter documentatie en veiligstelling van het stuk voor verder onderzoek, was besloten er een 3D scan..
Een klant had interesse een precieze 3D scan te maken van een bestaande schroef van een boot. Ter test en eventueel prototyping ten bate van 3D printing
3D SCAN & 3D PRINT: SCHROEF VAN EEN MOTOR BOOT
3D SCAN & 3D PRINT: SCHROEF VAN EEN MOTOR BOOT Maritiem - Een klant had interesse een precieze 3D scan te maken van een bestaande schroef van een boot. Ter test en eventueel prototyping met behulp van 3D printing   Relateerde Projecten Romeins Balsamarium (Zalfpot) uit archeologische opgraving in TielFotogrammetrie: Hoge resolutie TIFF Orthografische afbeelding..
3d scan kleur maquette
3D Scannen Van Handgemaakte Carnaval Maquette
3D Scannen Van Handgemaakte Carnaval Maquette PROTOTYPING - Om doorsnedes te gebruiken in een opstelling en bouw van een carnaval praalwagen is een 3d scan gemaakt van een handgemaakte maquette. De maquette had een lengte van iets meer dan een meter. De digitale doorsnedes werden gebruikt om de metalen contructie exact van te voren in..
automotive 3d scannen onderdeel GEOSCan
3D SCANNEN VAN KLEIN MOTOR ONDERDEEL
3D SCANNEN VAN KLEIN MOTOR ONDERDEEL AUTOMOTIVE - Een klant wilde experimenteren of het 3D printen op dit moment waarde heeft voor bepaalde unieke en onvervangbare onderdelen van een motor. Uiteraard is dit mogelijk door middel van 3D printen van metalen. 3D scannen en reverse engineeren van unieke automotive onderdelen stelt ons in staat om..
automotive 3d scan: handgemaakte bumper
3D WHITE LIGHT SCANNING – 3D SCANNEN VAN EEN HANDGEMAAKTE AUTO BUMPER
3D WHITE LIGHT SCANNING – 3D SCANNEN VAN EEN HANDGEMAAKTE AUTO BUMPER AUTOMOTIVE – Een handgemaakte autobumper wilde een klant goed laten scannen om vervolgens zelf in SolidWorks om te zetten naar een solid en aanpassingen en metingen te verrichten. De bumper was vrij groot +/- 1.5m breedte. Ook hier was RVscanner de ideale tool..
3d scan en 3D print prijs
3D SCAN & 3D PRINT: GERARD KOMRIJ PRIJS

3D SCAN & 3D PRINT: GERARD KOMRIJ PRIJS Prijzen en TrofeeenVoor stichting Dirkje Kuijk heeft Geoscan een houten beeld van een egel in onvangst genomen om deze vervolgens te 3D scannen en, naar wens, te printen op 18cm grootte. Dit vereist enkele handelingen van de scandata. De afwerking van de prijs was in Goud door..

3D kopie scan beeld levensgroot
3D DIGITALE KOPIE VAN BEELD

3D DIGITALE KOPIE VAN BEELD KUNST Voor lokale kunstenares Marit Otto (Website: http://www.maritotto.nl/) heeft GEOSCAN een 3D scan gemaakt van een lifesize beeld genaamd ‘Saviour’ te zien op de Russenweg. De scan is een basis voor een 3D print, en een evatualatie van verdere mogelijkheden, zoals Virtual Reality, Animatie, etc.       Relateerde Projecten..

3d scan bronzen nijlpaard
3D WHITE LIGHT SCANNING – 3D SCANNEN VAN EEN KLEIN BRONS BEELD TEN BEHOEVE VAN EEN VERGROTING

Projectomschrijving: 3D WHITE LIGHT SCANNING – 3D SCANNEN VAN EEN KLEIN BRONS BEELD TEN BEHOEVE VAN EEN VERGROTING ART & FOAM SCULPTUUR – Voor een klant hebben wij een beeld ingescand ter grootte van 30 centimeter met een dubbel camera witlicht scanner ten behoeve van een dramatische vergroting van het object naar enkele meters groot…

3D replica beeld rodin calais, frankrijk
3D SCANNEN OP LOKATIE: BOURGOIS DE CALAIS RODIN – 3D DIGITAAL REPLICA
3D SCANNEN OP LOKATIE: BOURGOIS DE CALAIS RODIN – 3D DIGITAAL REPLICA KUNST & GESCHIEDENIS - Een klant had een nauwkeurige 3D-model nodig om een CNC 1:1 foam model te produceren. Dit model moest zijn van de Monnik van de "Bourgois de Calais" in Calais, Frankrijk. Met behulp van fotogrammetrie en diepte camera's voor de..
3D Bodyscanner - R&D GEOSCAN
RESEARCH & DEVELOPMENT: 3D BODYSCANNING ARRAY

RESEARCH & DEVELOPMENT: 3D BODYSCANNING ARRAY HARDWARE DEVELOPMENT GEOSCAN heeft gedurende 2014 tijd besteed aan R&D en een heuse scan array in eigen beheer ontworpen en geprogrammeerd. Aangespoord door ontwikkelingen op dit vlak, is de ontwikkeling geheel in eigen beheer uitgevoerd en doorontwikkeld. Het array is in feite een groot aantal computer borden met beeldsensor..

3D CAD Model Schaalauto
3D SCANNEN EN REVERSE ENGINEERING VAN SCHAALMODEL AUTO
3D SCANNEN EN REVERSE ENGINEERING VAN SCHAALMODEL AUTO INDUSTRIAL REDESIGN  – Voor een klant van ons scande we een kleine model auto in met onze laser scanner. Hierop paste wij reverse engineering toe en maakte er een intelligent maatvast solid model van, klaar voor re-design in AutoCAD Inventor. Tevens is de solid geschikt om nieuwe..
REVERSE ENGINEERING BEKER – 3D MODEL GECREERD OP BASIS VAN SCANDATA
REVERSE ENGINEERING BEKER – 3D MODEL GECREERD OP BASIS VAN SCANDATA
REVERSE ENGINEERING BEKER – 3D SOLID MODEL GECREERD OP BASIS VAN SCANDATA Voor een goede klant van ons hebben wij een beker ingescand waarvan geen Solid of technische tekening aanwezig was. Het voordeel van scannen en modelleren is dat je een basis hebt voor het modelleren van de het 3D model, waardoor strakke details maatvast..
3d makro scanning
3D MAKRO SCANNEN VAN MUNTEN: GRENZEN VERLEGGEN
3D MAKRO SCANNEN VAN MUNTEN - GRENZEN VERLEGGEN In samenwerking met IntriCAD werkt Geoscan samen om een optimale opstelling te vinden voor scannen op zeer klein niveau. Een tipje van de sluier is alvast bij deze post bijgevoegd. Het scannen van een detail van een munt op zeer hoog niveau. O.a. kleine krassen en beschadigingen..
3D scan otoliet - makro - geoscan
3D MAKRO SCANNEN: VISOORBEENTJES (OTOLIETEN) VOOR DE UNIVERSITEIT VAN BARCELONA
3D MAKRO SCANNEN: VISOORBEENTJES (OTOLIETEN) VOOR DE UNIVERSITEIT VAN BARCELONA Augustus 2012 – Voor de Universiteit van Barcelona, hebben we een testproject gedaan om scherp vissenoorbeentjes in te scannen in te scannen. De grootte van de vissenoortjes uit de collectie varieert enorm, van zeer klein +/- 0,5cm tot iets grotere van ongeveer 1,5cm, een uitdaging..
bril Technische tekening
REVERSE ENGINEERING: OUDE AVIATOR BRIL KUSSENS

Een aantal oud (natuurlijk) rubberen oog-cups van een oude piloten bril waren in staat van vergaan. Kleine rafels en afgebroken stukken, naast een kleine krimp van het natuurlijk rubber waren aanwezig op het object. Via 3D scannen en reverse engineering zijn deze oneffenheden verwijderd en is een nieuw scherp digitaal model gegenereerd.

3D print van 3D scan
3D SCANNEN EN 3D PRINTEN: ART ROCKS

Voor een kunstproject (KUNTVLAAI 2012) benaderde kunstenaar Pedro Moraes ons, om direct bij een bezoek aan ons, een kleine rots in te scannen en deze uit te printen in 3D

3D Scannen en verkleinen
3D SCANNEN, VERKLEINEN EN PRINTEN: SCHAALMODEL ALS TROFEE
3D SCANNEN, VERKLEINEN EN PRINTEN: SCHAALMODEL ALS TROFEE Trofee - Voor klant Exclusive Model Cars hebben wij een trofee gescand, verkleind en geprint als positieve mal voor verdere bewerking. De scans en prints zijn maatvast waardoor er geen fouten ontstaan in het productieproces. De metalen auto is gescand met behulp van onze dubbel camera witlicht..
3D scan statue mons monkey
3D SCANNING – OUTDOOR 3D SCANNING HET MONS AAPJE TE MONS, BELGIE

3D SCANNING – OUTDOOR 3D SCANNING THE MONS MONKEY AT MONS, BELGIUM KUNST Scannen in de buitenlucht geeft onvoorspelbare situaties als regen en wind. Tevens is fel zonlicht een uitdaging om te gaan 3D scannen. In opdracht van het bedrijf Phoenix Studio, reisde wij af naar Mons, Belgie voor het scannen van een bronzen beeldje..