E: info@geoscan.nl T: +31 (0)88-4367226 /(088-GEOSCAN)
3D scan statue mons monkey

3D SCANNING – OUTDOOR 3D SCANNING THE MONS MONKEY AT MONS, BELGIUM

KUNST Scannen in de buitenlucht geeft onvoorspelbare situaties als regen en wind. Tevens is fel zonlicht een uitdaging om te gaan 3D scannen.

In opdracht van het bedrijf Phoenix Studio, reisde wij af naar Mons, Belgie voor het scannen van een bronzen beeldje van aan de kerk van het grote plein in Mons, in het zuiden van Belgie.

De Aap moest volledig gescand en nabewerkt voor replicatie in een mal om uiteindelijk een siliconen product eruit te gieten.

Uitdaging voor het scannen hierbij is het moeilijke donkere oppervlak, en uiteraard het scannen op lokatie aangezien het bronzen beeld in de muur zit. Met een portable 3D scanner van Geoscan is het scannen volbracht met een precisie van 100 mikron, en resolutie van 300 mikron zonder een scanspray te gebruiken. Het donkere weer facilieert het scanproces, door een minium aan reflectie van zonlicht en maximum contrast voor de geprojecteerde patronen.

De Scandata opgenomen op de site bedroeg 1GB, wat gedecimeerd werd tot een lichtgewicht STL van ongeveer 50MB. Het eindresultaat van de scan kunt u zien in de afbeelding, klaar voor verdere bewerking en uiteindelijk de productie van de geplande mal.
 

 

 

Relateerde Projecten

[/vc_column][/vc_row]