Het nieuwe theater programma van Diederik Van Vleuten : “Mijn Nachten Met Churchill’ is een voorstelling met een combinatie van tekst, muziek, poezie en humor. Op het podium verschijnt een beeld van Churchill, een originele buste gemaakt door een

churchill 3d scan

Churchill buste 3d scan sessie

engelse kunstenaar en persoonlijk bezit van Diederik Van Vleuten.

Het productie team van de voorstelling benaderde ons om een scherpe scan te maken van het bronzen beeld. Het beeld zou een iets groter formaat krijgen, waardoor het beter zichtbaar zou worden voor het publiek. Dit kan heel goed door het object te scannen, de maten te vergroten, en vervolgens te vrezen. Iets waar theatermakers meer 3d scanning en 3D printen/frezen voor gebruiken. Een scherpe scan verzekerd de handtekening van de kunstenaar in het beeld, en de karakteristieke eigenschappen van het beeld zelf. Deze kenmerken blijven alleen dan goed behouden, een scan lijkt 1:1 en is geen benadering door een modelleur.

Het beeld werd aangeleverd door Diederik Van Vleuten zelf op ons kantoor in Zwolle! Naast deze mooie ervaring, kunnen wij zo ook een goed beeld krijgen wat er precies verwacht wordt van het resultaat en zodoende meedenken met het project. Met behulp van de scherpe RangeVision scanner hebben wij een perfecte, schone en maatvaste mesh geleverd, wat tegelijktijd een 3D document is die voor andere doeleinden dan vergroting kan dienen. Mocht bijvoorbeeld het beeld beschadigd raken of gestolen worden, dan kan er van door de scan een nieuwe exemplaar worden gemaakt. Altijd handig achter de hand te hebben.

 

Churchill 3D scan

3D scan Churchill

Churchill 3D scan mesh