E: info@geoscan.nl T: +31 (0)88-4367226 /(088-GEOSCAN)

Bouw (BIM) – Architectuur

3D Laserscanning voor BIM

Voor de bouw is het vaak belangrijk om een situatie goed in kaart te brengen. Spatiele informatie is belangrijk voor het uiteindelijk BIM (Building Information Model). 3D laserscannen is zeer goede aanvulling, zij het niet noodzakelijke aanvulling, op uw BIM.

3D laserscanning faro focus

GEOSCAN maakt gebruik van een FARO 3D Laser scanner die geschikt is voor BIM (FARO Focus 150 S), maar kan ook met andere scanners scannen (Faro Focus X scanners).

 

Modelleren van scandata

GEOSCAN kan de data uit de faro focus tevens omzetten naar bruikbare CAD modellen.

 

Viewers

Om een 3D model van de bouwsituatie goed bruikbaar te maken, wordt er gebruik gemaakt van viewers. Dit kunnen online en offline viewers zijn. Offline viewers zijn er veel te vinden, standaard leveren wij FARO SCENE mee, waardoor u de puntenwolk altijd goed kunt bekijken en metingen in kan verrichten. Dit meten kan zowel in de puntenwolk als in de 360 graden foto.  De 360 graden foto is eigenlijk hetzelfe als de pointcloud, maar weergegeven als een sferische 360 graden foto om de gebruiker heen (analoog aan hoe een laserscanner zijn omgeving opmeet). Het verschil met een 360 graden foto uit een fotocamera, is dat iedere pixel een meetpunt is en dus is er te meten van het ene punt naar het andere punt (denk aan balkon breedtes, gevel hoogtes, etc.).

Online viewers kunnen dit ook, en zijn via internet overal op te roepen, gewoon via uw standaard browser. Dit brengt echter ook hosting kosten met zich mee.  Vraag ons naar de voorwaarden en kosten.