E: info@geoscan.nl T: +31 (0)88-4367226 /(088-GEOSCAN)

 

3D Scannen Per Sector: Kunst

 

Er zijn veel 3D scan & print mogelijkheden voor de kunst sector. Weet u dat veel van de kunstwerken goed zijn in te scannen? Steen (speksteen, kalksteen, terracotta etc.), was, brons, klei, graniet, hout, gelakt hout, en meer.

Het digitaliseren van kunst biedt de mogelijkheid om het werk kleiner of groter, en in serie te herproduceren met behulp van CNC of 3D printen. Over het algemeen is direct printen in bijvoorbeeld brons of metaal mogelijk maar nog vrij kostbaar.

 

Modelleren en aanpassen van 3D scans: Nieuw Werk Uit Oud Werk

Wij kunnen moeiteloos een scan omzetten in een ander product, bijvoorbeeld een papier mache buste naar een gouden juweel, ring of kunststuk. Dit is vervolgens te produceren via 3D printen of gieten.

 

 

3D Printen

Uw werk is te printen met behulp van 3d printen. In kleur, metaal of plastic. Zowel 1:1, als verkleiningen en vergrotingen. GEOSCAN kan tevens ingescand werk voor u verwerken tot een nieuw object en zodoende produceren. Bijvoorbeeld wij kunnen een 3D scan van een beeld, of buste verwerken tot een ring, of hanger.

originele steen om te scannen en te printen

Te scannen steen

 

3D print van 3D scan

3D print van de steen

Voorbeeldwerk: 3D Scannen en Printen: Art Rocks

 

Frezen van een vergroting

Ingescand werk in te produceren via foam CNC. Dit wordt vooral voor vergrotingen gebruikt.

3d scan bronzen nijlpaard

Rhino 3D CNC Foam en Coating

Voorbeeldwerk: 3D scannen van een klein brons beeld ten behoeve van een vergroting

 

Brons/Messing Produceren

 

Handvat 3d geprint (rood) en gegoten in brons

Handvat origineel, 3d geprint (rood) en gegoten in messing 

GEOSCAN kan uw kunstwerk inscannen, en printklaar maken. Vervolgens produceren wij een positieve mal door middel van 3D printen in de door u aangegeven grootte en hoeveelheid. Deze positieve mal van het werk (of onderdeel) te 1:1 te repliceren in brons. Dit geeft mogelijkheden om bijvoorbeeld uw werk te verkleinen en een kleine collectie in brons te maken. Tevens als u beter bent om groot te werken kunnen wij het werk scannen en verkleinen en vervolgens in brons gieten.

 

Digitale Presentatie

Augmented Reality of Virtual Reality applicaties zijn eveneens mogelijk met behulp van 3D scanning. Het werk wordt ingescand en vervolgens is het mogelijk om het werk in 3D te bekijken door middel van een augmented reality app. Zo kunt u uw werk overal ter wereld levengroot laten zien. Met behulp van een tablet ziet een gebruiker het kunstwerk en kan er omheen lopen. Tevens zijn renders en stills in een andere omgeving mogelijk.

3D kopie scan beeld levensgroot

Beeld: Saviour van Marit Otto

 

3D kopie scan beeld levensgroot

 

3D kopie scan beeld levensgroot

Voorbeeldwerk: 3D DIGITALE KOPIE VAN BEELD