3D Scannen en Modelleren: Reliefs, Emblemen, Aanpassingen aan Modellen

Het voordeel van digitaal werken is dat er achteraf, na het 3D scannen van het subject, het model aangepast kan worden op een groot aantal manieren. Het ligt eraan wat er precies gewenst is. Onder andere is het mogelijk om het object te vergroten/verkleinen, merkjes en beschadigingen weghalen, nieuwe logos/emblemen toevoegen, of andere aanpassingen.

Naakte modellen digitaal aankleden

Voor kunstenares Mariette Teugels heeft GEOSCAN een groot aantal beelden ingescand, en een drietal van deze beelden (de lopers) dienden aangekleed te worden. Aan de hand van een aantal voorbeelden werd het soort kleding bepaald per beeld. Vervolgens werd dit op de beelden gemodelleerd.

Lopers met Kleding

Lopers met Kleding

3D scannen, cellekens, mechelen, belgie , mariette teugels

3D scannen, cellekens, mechelen, belgie , mariette teugels

Relief vanuit 3D scan

Een andere mogelijkheid is het maken van een perfect relief met behulp van 3D scanning. Een 3D scan kan van ieder perspectief een relief worden. Deze reliefs bevatten veel details en lijken levenecht, het karakter van het originele subject blijft compleet behouden. Na uitbwerking van de scan is het mogelijk om het relief te gebruiken voor productie van een medaille, munt of als relief in een ander subject. Alles wat GEOSCAN kan scannen kan omgezet worden naar een relief, o.a. gebouwen, kerken, monumenten, mensen, objecten, autos, juwelen, etc. noem maar op.

relief vanuit 3d scan

relief vanuit 3d scan

In principe zijn de mogelijkheden legio, en ontdekken wij dagelijks nieuwe toepassingen. Waarschijnlijk net als u.

Neem contact met ons op, omtrent uw toepassing.